У селі на Кролевеччині через спалах коронавірусу заборонили пасажирські перевезення

28.02.2021

26 лютого відбулося засідання комісії ТЕБ та НС Кролевецької міської ради, де розглядалися питання щодо погіршення епідемічної ситуації, яка склалася на Кролевеччині. Засідання провів міській голова Віктор Лехман.

За даними Конотопського відділу ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», з 19.02.2021 р. по 26.02. 2021 року у Кролевецькій громаді виявлено 99 випадків захворюваності на COVID-19. Серед мешканців населених пунктів Кролевецької громади останній час зростає захворюваність на корона вірусну хворобу COVID-19, в тому числі в організованих колективах. Зареєстровані випадки в селах Реутинці, Алтинівка, Спаське, Грузьке, Литвиновичі.

Особливе занепокоєння викликає захворюваність в с. Камінь, де зареєстровано багаточисельні випадки, передає 05453.com.ua.

З метою локалізації, ліквідації та попередження подальшого розповсюдження захворювання Конотопський відділ ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» рекомендує посилити проведення в повному обсязі жорстких карантинних та протиепідемічних заходів.

Згідно з рішенням комісії, заслухавши інформацію в.о. директора КП «Кролевецька лікарня» Людмили Сергієнко, директора КП «Кролевецький ЦПМСД» Наталії Івашко, заступника міського голови В’ячеслава Жовті та начальника відділу освіти Кролевецької міської ради Станіслава Масалиги для запобігання поширення захворювання на території Кролевецької територіальної громади було прийняте рішення

– з 26 лютого по 05 березня 2021 року продовжити дистанційну форму навчання:

у 5-11 класах закладів освіти, позашкільної освіти, гурткові заняття в закладах культури міста Кролевець;

у 1-11 класах закладів освіти, дошкільної освіти та культури села Камінь;

у 1-11 класах закладів освіти та культури села Спаське;

у Кролевецькій дитячій школі мистецтв, окрім індивідуальних занять.

Заборонити: прасажирські перевезення до села Камінь;

проведення культурно-масових заходів на території громади.

У разі виявлення захворювання у закладах дошкільної освіти Кролевецької громади заборонити відвідування закладу відповідних груп чи класів.

Відділенню поліції №1 (м. Кролевець) Конотопського РВП ГУНП в Сумській області, Кролевецькому районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області посилити контроль за дотриманням населенням та суб’єктами господарської діяльності карантинних обмежень.

За минулий тиждень, відділенням поліції та Держпродспоживслужбою було складено 24 (двадцять чотири) адміністративних протоколи щодо недотримання карантинних обмежень на загальну суму 64000 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: