Лікарня у Свесі вийшла зі складу КНП «Ямпільська лікарня»

28.02.2021

Відповідне рішення в п’ятницю ухвалили депутати Ямпільської селищної ради. Разом із лікарнею у комунальну власність Свеської громади були передані дві амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в Свесі та Марчихиній Буді, три фельдшерсько-акушерські пункти в Княжичах, Микитівці та Орлівці.

Раніше ці заклади були структурними підрозділами КНП «Ямпільська центральна районна лікарня», а з ліквідацією району перейшли у власність Ямпільської селищної ради, передає yampil.info.

“До нас ще місяць назад звернулась Свеська громада з тим, що вони хочуть прийняти ФАПи, селищну лікарню та все майно, яке за ними закріплено, бо вони планують створювати у себе заклад первинної медицини”, – пояснила селищний голова Ольга Губар.

На запитання депутатів про долю субвенції у розмірі 2 мільйона гривень, яка виділялась з бюджету Свеської селищної ради на утримання Ямпільської лікарні, головний лікар Вадим Бойчунь пояснив, що ці кошти витрачались саме на утримання закладів, що знаходяться на території Свеської громади.

“Тих коштів, які виділяє Національна служба здоров’я недостатньо для виплати заробітної плати працівникам свеської лікарні, а тому ця субвенція у розмірі 2 мільйона гривень витрачалась на виплату заробітної плати і оплату енергоносіїв по цій мережі закладів. Фактично ми виходили в нуль,” – зазначив головний лікар.

При цьому Свеська селищна рада на даний час не відмовляється відшкодовувати частину витрат на оплату енергоносіїв по КНП «Ямпільська лікарня» як закладу медицини вторинної ланки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: