У Лебедині депутатам і членам виконкому пропонують “скинутися” на пам’ятник знак

28.02.2021

Два тижні тому в Лебедині стартував благодійний проект по збору коштів для спорудження знаку на честь відомого живописця, педагога та одного із засновників Української Академії мистецтв – Федора Григоровича Кричевського (1879-1947), який  народився в Лебедині, в будинку по вулиці Миколаївській, 10. На його честь названа одна із вулиць Лебедина, проте, ні дошки, ні пам’ятного знаку в місті так і не має.

На сьогодні зібрано лише 20% від необхідної суми, залишилося ще зібрати – 6300 грн.

У зв’язку з цим, Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва спільно з вояж-спільнотою «Vерижиця» знову звертаються до меценатів, благодійників, підприємців, а також до депутатів Лебединської міської ради, членів виконавчого комітету та чиновників – підтримати шляхетну справу по увічненню ім’я Федора Кричевського, створенню (на базі цього знаку) туристичної ART-локації та розвитку благоустрою Лебединської громади.

Сума, що залишилася – не настільки критична для лебединців. Зокрема, якщо взяти до уваги, що в Лебединській міській раді – 34 депутати, що вболівають за розвиток Лебединської громади, то вийде лише по 185 грн. з депутата. Якщо взяти до уваги і членів виконавчого комітету, яких близько – 50 осіб, то сума на одну людину – зменшиться втричі, і стане еквівалентом 2-3 чашок кави, які кожен виписає за день.

Саме тому, в Лебединському художньому музеї щиро сподіваються, що і депутати Лебединської міської ради, і члени виконавчого комітету, і бізнесмени та підприємці підтримають шляхетну справу, і в Лебедині з’явиться знак Федору Кричевському.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: