Як діяти у разі жорстокого поводження з тваринами?

01.03.2021

Якщо ви помітили випадок жорстокого поводження з тваринами, перше, що ви маєте зробити, – не мовчати. Зоозахисники дали поради, куди звертатися та чого вимагати у таких випадках.

Заборонено не лише знущання над тваринами

Звернемося до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»:жорстоким поводженням з тваринами вважається знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі, нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення домашніх та сільськогосподарських тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин. Крім цього, заборонена пропаганда жорстокого поводження з тваринами.

Наприклад, у Конотопі в лютому чотирьох котиків замурували заживо під теплотрасою. Їх «притулок» завалили цеглою, а жінка, що їх знайшла, по морозу голими руками розгрібала завали, щоб врятувати котів. Знайти винуватця не вдалося. Непоодинокі випадки, коли песиків тягнуть на повідку за велосипедом або навіть авто. Коли викидають у лютий мороз поза містом. Про це все можна і потрібно говорити.

Що робити у випадку жорстокого поводження?

«Якщо ви бачите на вулиці, що знущаються над дитиною, то ви заявите у поліцію? Так саме і з тваринами», – пояснює голова зоозахисної організації «Друзі тварин» Наталія Сучко.

Відповідно до Закону, жорстоке поводження з тваринами тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Звісно, у разі звернення до відповідних органів.

Тож якщо ви стали свідком такої ситуації варто:

звернутися до поліції – 102;

зафіксувати факт жорстокого поводження з твариною (фото, відео);

по можливості зупинити порушника;

надати допомогу тварині;

звернутися за допомогою до зоозахисників.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: