Втратили дані: У мерії Сум – “колапс” з електронною документацією

02.03.2021

Про те, що у Сумській міській раді сталася  проблема з електронним документообігом, у Facebook повідомив депутат Сумської міськради Андрій Баранов.

“01.03.2021 року сплив термін дії ліцензій на доступ до пакетів хмарних сервісів G-Suite (Google) для виконавчих органів Сумської міської ради. Всі облікові записи працівників виконавчих органів та депутатів Сумської міської ради – було відключено, а дані втрачено!

І що найгірше, користувачів не було про це попереджено!

Міністерство цифрової трансформації проводить масштабну цифрову трансформацію країни. А в цей час Сумська міська рада відключила сервіси Google!

Не працює офіційна електронна пошта, відеоконференції, документи і багато інших сервісів!

Втратили поштові облікові записи разом з усіма зверненнями та матеріалами навіть депутати СМР! Знищені електронні порядки денних сесій та система реєстрації проектів рішень!

І причина проста – не змогли/захотіли провести закупку сервісів. Мабуть відбулося “замикання” сумських “цифрових трансформаторок”. З їх приходом на початку року відбулося стрімке “прискорення!”. Спочатку відключили документообіг, тепер сервіси Google. Що відключать далі? І як з цим працювати?

Тепер навіть не знаю на яку пошту відправити це звернення і що робити з втраченими документами жителів міста та їх зверненнями!

Звернувся до Сумського міського голови за роз’ясненнями та службовим розслідуванням щодо цієї ганебної для репутації міста події”, – написав Андрій Баранов.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: