З початку року на Сумщині піймали 10 нелегальних мігрантів

02.03.2021

Упродовж перших двох місяців 2021 року обстановка на державному кордоні України, що проходить Сумщиною, залишається стабільною і контрольованою. Про це повідомили в прес-службі Східного регіонального управління ДПСУ. На рубежі зберігаються ризики і виклики прикордонній безпеці, пов’язані з незаконною міграцією, незаконним переміщенням через державний кордон товарно-матеріальних цінностей та спробами перетину кордону правопорушниками.

Так, за січень-лютий прикордонники Сумського загону за незаконне перетинання та спробу незаконного перетинання державного кордону України затримали близько 40 осіб, з яких 10 – нелегальних мігрантів. Припинено 33 спроби незаконного переміщення через державний кордон товарно-матеріальних цінностей, загальна сума оцінки яких перевищила 1,6 млн грн. За порушення правил прикордонного режиму до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб.

Задля протидії подібним явищам, охоронці рубежів максимально використовують наявні технічні засоби й озброєння. Вартові кордону в цілодобовому режимі забезпечують надійну охорону ввіреної ділянки держрубежу, у тому числі й облаштовують місця тривалого несення служби. А ще використовують автомобілі, снігоходи, лижі, залучають прикордонну авіацію та безпілотні авіаційні комплекси, що забезпечує моніторинг кордону з повітря. Бо, переконані, головне завдання – аби кордони держави були максимально захищеними і недоторканними.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: