Чим займався Сумський райвідділ філії «Центр пробації» у 2020 році?

02.03.2021

Діяльність персоналу Сумського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області  протягом 2020 року спрямовувалась на виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та пробації; організації взаємодії та контролю за діяльністю уповноважених органів з питань пробації щодо реалізації досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; здійснення організаційного та методичного забезпечення, пов’язаного з реалізацією заходів досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; організації взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями; забезпечення контролю за дотриманням прав людини і громадянина при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Особовий склад Сумського районного відділу налічує 5 посад: начальник відділу, 3-старші інспектори, 1 інспектор – посади середнього та старшого начальницького складу. Посади укомплектовані повністю.

За 2020 рік в цілому порушень дисципліни та притягнення атестованих працівників до дисциплінарної відповідальності не допущено.

У  2020 році по обліку Сумського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Сумської області пройшло всього 171 засуджені особи та 34 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності. Отримано на виконання 16 рішень суду щодо складення досудових доповідей стосовно обвинувачених, складено та направлено до суду 16 досудових доповідей.

Станом на кінець звітного періоду на обліку перебуває 75 засуджених осіб та 2 особи, притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських, суспільно корисних та виправних робіт. Із них :

 засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 5 особи (2019  –  4 особа);

 засуджених до громадських робіт -10 осіб (2019  – 11 осіб);

 засуджених до виправних робіт – 1 особи (2019–1 особи);

 звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 60 осіб (2019  – 59 особи);

 порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт – 0 осіб (2019 –  6 особи);

порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт – 2 особа

адміністративне стягнення у вигляді виправних  робіт – 0 (2019 – 0 осіб).

Протягом звітного періоду за порушення умов відбування покарання 1 особі  було скасовано випробувальний строк. Відносно 5 осіб направлено матеріали до Сумського районного відділу поліції за ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт щодо вирішення питання порушення кримінальної справи за ознаками ч.2 ст. 389 КК України  стосовно 2 осіб матеріали знаходяться в суду для прийняття рішення.

На користь держави протягом року було перераховано 15333 грн,утриманих із заробітку засуджених до виправних робіт.

Протягом звітного періоду розшукано 2 засуджених. На кінець звітного періоду у розшуку перебуває 2 особи.

На адресу відділу протягом  2020 року вироки стосовно засудженого до покарання у виді обмеження волі, на виконання не надходили.

Керівником Сумського районного відділу забезпечено виконання ст.21 Закону України «Про пробацію» в частині взаємодії, у встановленому Законом порядку, з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями. З метою здійснення ефективного індивідуального планування соціально-виховної роботи з суб’єктами пробації та підготовки їх до звільнення з установ виконання покарань протягом 2020 року проводилась спільна робота з Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Службами у справах дітей; комунальними закладами Міністерства охорони здоров’я, навчальними закладами міста та району, Центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Кабінетом медичної допомоги «Клініка дружня до молоді», центром зайнятості та ін. Проводились робочі зустрічі з представниками органів прокуратури, судової гілки влади, керівництвом органів місцевого самоврядування, прийнято  участь у засіданнях спостережних комісій при виконкомах місцевих рад. Найбільш актуальні питання, які виносились до обговорення стосувались якості складання досудових доповідей стосовно обвинувачених; виконання покарання у виді штрафу; визначення об’єктів та видів робіт на яких правопорушники відпрацьовуватимуть адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт; підготовка до звільнення засуджених, які перебувають у місцях позбавлення або обмеження волі на певний строк та ін.

З метою широкомасштабного висвітлення діяльності Сумського районного відділу та формування позитивного іміджу серед широких верств населення забезпечено оприлюднення інформації  про реалізацію Закону України «Про пробацію» у засобах масової інформації на веб-ресурсах державних та громадських організацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: