Голову ОСББ сумської багатоповерхівки звинувачують у відключенні ліфту через борги

03.03.2021

Другий місяць з відключеними ліфтами живуть мешканці сумської дев’ятиповерхівки у Курському мікрорайоні. За словами людей, гроші вони за них платили, але де ті поділись – не знають. Платили вони об’єднанню співвласників (ОСББ), передає suspilne.media.

Після ампутації правої ноги Олександр Лук’яненко четвертий рік на милицях. Мешкає на восьмому поверсі. Після відключення ліфту прогулюється, хіба що, на балкон. “Ось вже півтора місяці я не виходжу на вулицю. Справа в тому, що в мене з цією ногою така сама проблема, як з цією – артерія забита. Її не сьогодні-завтра можуть ампутувати. Наш під’їзд повністю платить і весь будинок платить. Він бере гроші на “Перлину”, куди він їх діває?”, – питає чоловік.

Близько 30 мешканців Ковпака, 17, де створено ОСББ “Перлина-17”, зібралися у дворі будинку в очікуванні зустрічі з головою свого об’єднання, щоб прояснити ситуацію.

Свою версію відключення ліфта озвучує один із жителів будинку Володимир Бондарь. Дізнався її з рішення суду. Каже – винуватий голова ОСББ. “Він у нас з 2017 року – голова ОСББ. У 2018-2019 роках він, начебто, робив ремонт наших ліфтів, уклав договір з фірмою “Голден Прайд” із ремонту ліфтів у двох під’їздів. Ремонту ніякого він не робив і цій фірмі заборгував 55 тис грн. У судовому засіданні представник Асоціації та ОСББ “Перлина-17″ Середа усно визнав заборгованість ОСББ”, – розповідає пан Володимир.

З рішення суду стає зрозуміло, що за борги виконавча служба арештувала рахунки ОСББ “Перлина-17” і, таким чином виникли борги за комунальну електроенергію, яку мешканці сплачували через своє ОСББ.

На одному з під’їздів – оголошення від “Енера Суми” – про відключення світла з 28 січня 2021 року.

Голова ОСББ Віталій Середа на зустріч не прийшов, його офіс знаходиться в сусідньому будинку. З’ясовується, що він є також головою ОСББ “Затишна фортеця” та ще інших трьох об’єднань. Телефоном чоловік розповів: мешканці не платять за комунальні послуги і тариф за утримання будинку не переглядався півтора року. “Хай співвласники виконують свої зобов’язання, тобто, вчасно сплачують свої рахунки, які їм приходять. На жаль, з таким тарифом – 3 грн 60 коп. за м² дев’ятиповерховий будинок існувати не може”, – вважає голова ОСББ.

Директор підрядної організації ТОВ “Голден-Прайд”, яка ремонтувала ліфти, Сергій Міняйло, сказав, що на сьогодні жодної гривні по заборгованості йому не погасили. Тому подачу електроенергії цьому будинку поки не відновлюватимуть – бо її не дасть постачальник – “Енера-Суми”.

Голова правління асоціації ОСББ “Сумщина” Роман Гученко говорить, що знає про ситуацію на Ковпака, 17. За його словами, Віталій Середа укладав угоду з київськими підрядниками не як голова цього ОСББ, а як голова створеної ним асоціації ОСББ “Сумчани”. Він також вважає, що винен у проблемі – безпосереднього голова ОСББ. “Він довів цей будинок до даного стану. Наскільки мені відомо з матеріалів справ, між ОСББ “Перлина-17” та Ковпака, 17, де зараз відключена електрична енергія, договору укладеного з “Голден Прайд” не було. Відповідно, сам же Середа, він і голова правління Асоціації, і він голова правління в цьому ОСББ, на суді зробив таким чином, що борг з асоціації переклав на співвласників”, – говорить Гученко.

Роман Гученко говорить, що тепер мешканці Ковпака, 17 мають самі захищати свої інтереси в суді. Речниця ТОВ “Енера Суми” Наталія Гончарова телефоном сказала, що заборгованість ОСББ за електроенергію, спожиту в грудні 2020 року – 2627 грн 52 коп. “У зв’язку з цим ТОВ “Енера Суми” ініціювала припинення електропостачання. Крім того, наразі, за вказаним ОСББ обліковується заборгованість за фактично спожиту електроенергію за січень 2021 року 2178 грн 96 коп. Загалом борг становить 4806 грн 48 коп”, – розповіла вона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: