“Шляхрембуд” прокоментував, чому в Сумах – неприбрані зупинки

03.03.2021

В одного підприємства договір закінчився, а інше – не розпочало роботу. Мова про прибирання зупинок громадського транспорту в сумській громаді. Нагадаємо, тендер, який провів департамент інфраструктури, виграло комунальне підприємство “Шляхрембуд”.

На зупинці біля прохідної Сумського НВО – переповнена урна для сміття. А на зупинці біля обласної лікарні урну прибрали взагалі – тепер сміття лежить просто неба.

За договором, який підписали департамент інфраструктури Сумської міськради та КП “Шляхрембуд”, протягом 2021 року підприємство прибиратиме 307 зупинок у Сумах та Верхньому й Нижньому Піщаному. Це обійдеться громаді Сум у 2 мільйони 700 тисяч гривень.

За словами директора підприємства Олександра Вегери, договір вступив у дію з 1 березня, два дні ознайомлювались, тож роботу починають з 3-го.

“Ми поки готуємось, а від завтра (3-го березня – ред.) випускаємо по три машини і будемо наводити порядок, а потім перейдемо у нічні зміни. Ми будемо урни вивозити, друге – очищувати від снігу. Ми будемо займатись прибиранням, а придбання остановок, урн не входить у наші обов’язки”, – сказав Вегера.

За умовами договору, з квітня по листопад підприємство має прибирати кожну зупинку що два дні. Узимку – вісім разів на місяць. Всього у громаді налічується 390 зупинок. За інформацією департаменту інфраструктури, з 83-х, які не ввійшли до договору зі “Шляхрембудом”, 47 – в оренді, решта – не використовуються.

До 26 лютого обслуговували зупинки працівники іншого комунального підприємства – “Паркінг”. Воно на тендер також подавалось, ціну за свої послуги запропонувало вищу. Директор цього підприємства Олег Славгородський на дзвінки журналістів не відповідав.

За словами начальника управління благоустрою міського департаменту інфраструктури Юрія Шевченка, 2021 року планують оголосити тендер і на придбання урн. Скільки саме необхідно їх придбати для зупинок громадського транспорту, визначать після їхньої інвентаризації.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: