Житель Сумщини, який дав п’яному товаришу покерувати автівкою, сплатить понад 10 тисяч штрафу

03.03.2021

Великий штраф можна отримати не лише за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, а і за передачу свого автомобіля у руки нетверезого водія. Це вчергове довів Ямпільський районний суд, який 25 лютого притягнув до адміністративної відповідальності мешканця смт Свеса.

12 січня вони з товаришем були зупинені працівниками поліції на одній із вулиць Свеси, господар автомобілю відпочивав на пасажирському сидінні, а керував транспортним засобом його нетверезий знайомий. Як виявилось, у результаті цієї витівки обоє чоловіків понесли відповідальність.

Якщо вина водія не підлягала сумнівам, то власник авто усіляко намагався довести свою невинуватість.  Як аргумент він наводив те, що юридично автомобіль належить не йому, а батькові. Крім того, заявляв, що навіть не здогадувався, що його знайомий у той вечір вживав алкогольні напої.

Але вивчивши матеріали справи і, що дуже важливо, записи з нагрудних камер поліцейських, суд дійшов висновку, що його вина є доведеною. Тож, тепер чоловіку доведеться сплатити 10 тисяч 200 гривень штрафу та рік не сідати за кермо.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: