5-річна Злата потребує допомоги для проведення складної операції

03.03.2021

Маленькій білявці Златочці, що мешкає з мамою у селі Кімличка на Липоводолинщині, лише 5 з половиною років, але в її житті вже було стільки болю, важких медичних процедур і складних діагнозів, що й не кожен дорослий витримає.

Дівчинка народилася у 2015 році, коли мама була на 27-му тижні вагітності. Вона не могла самостійно дихати упродовж 10 днів, і з того часу розпочалася боротьба спочатку за кожен подих, а потім – за можливість вести повноцінне, як у інших діточок, життя.

Ще в реанімації у Злати стався крововилив у головному мозку, і це спричинило ДЦП. Буквально з першого року життя дитина постійно проходить курси реабілітації. У 2017 році їй провели ахілопластику – операцію, яка має допомогти дитині нормально ходити, оскільки при діагнозі ДЦП ахілові сухожилля скорочуються, що не дає можливості  ставати на стопу.

Зараз кожен місяць дівчинка займається в іппоцентрі “Росток життя”, і це дає надзвичайно позитивні результати – Злата вже починає робити самостійні кроки, але кожен курс коштує 30-35 тисяч  грн.

І раптом – ще одна проблема: після огляду ортопеда у Златочки виявили підвивихи тазостегнових суглобів, які потрібно оперативно лікувати. Це дуже складна операція, найбезпечніше її зробити у київській спеціалізованій клініці “Ладістен”, але ціна захмарна – 15 тисяч євро.

Мамі, яка виховує донечку самостійно, таких коштів взяти немає звідки, тож вона вимушена звертатися до спільноти небайдужих людей.

Будь ласка, допоможіть цій чудовій  родині – мамі і донечці, які не втрачають віри і так мужньо борються за можливість для Златочки ходити своїми ніжками!

Номер картки, куди можна надсилати кошти:

5168 7573 8038 3903  Аліна Голодна (мама Злати).

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: