Ігор Молоток розповів про алгоритм виходу з тарифної кризи

03.03.2021

У своєму дописі на сторінці Фейсбук народний депутат України від Сумщини Ігор МОЛОТОК зазначив, що поки влада «грається» у зниження тарифів, соціальна напруга продовжує зростати, адже оплата за комуналку зменшилась тільки у звітах Уряду, тоді як у платіжках людей вона продовжує бити рекорди.

Парламентар анонсував ефективний алгоритм виходу з тарифної кризи, вироблений разом із колегами з депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ».

Зокрема, за словами Ігоря МОЛОТКА, перше, що треба зробити, – переглянути тариф, який штучно завищує «Нафтогаз», оскільки ціна на газ має бути щонайменше на 60% нижчою.

– По-друге, необхідно відновити плату за транзит газу для інших держав, яка була скасована після передачі українського газопроводу в зовнішнє управління, або ж запровадити пряме вилучення частини надприбутків ТОВ «Оператор ГТС України» та «Нафтогазу» задля зменшення тарифів для населення. Окрім цього потрібно збільшити видобуток українського газу, адже з незрозумілих наразі причин тільки за два останніх роки обсяги було значно скорочено, – говориться у дописі.

Також Ігор МОЛОТОК акцентував увагу, що «За Майбутнє» вимагає ввести річний мораторій на підвищення тарифів і розширити програму субсидій на оплату послуг ЖКГ та спростити порядок їхнього отримання (Постанова 4609).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: