Протягом тижня четверо шосткинців повторно захворіли на COVID-19

03.03.2021

Завідуюча міськрайонним відділом Сумського лабораторного центру МОЗ України Ірина Хаміцевич розповіла про ситуацію з захворюваністю корона вірусною інфекцією у Шостці. Вона повідомляє, що протягом лютого спостерігалось зниження захворюваності, але зараз можливе зростання.

“Відслідковуємо ми захворюваність щотижнево, кожен тиждень було 24-29 нових випадків захворювання, але за останній тиждень нових випадків уже було 41. Це насторожує, бо зараз на території країни, особливо в західних областях спостерігається різке зростання захворюваності. Ріст захворюваності зараз ми бачимо й у сусідньому районі (м. Кролевець), а це поряд з нами. Тому зараз усі повинні бути обережні, дотримуватись карантинних обмежень”, – говорить Ірина Хаміцевич.

За її даними, кількість тестувань не зменшується. Щотижня усі особи з респіраторними захворюваннями тестуються й на коронавірусну інфекцію. Спочатку швидкими тестами. І якщо тест на антиген позитивний, роблять другий тест – ПЛР.

Лікарі звертають увагу, що зараз хворіють і зовсім маленькі діти, віком до 1 року. Минулого тижня у Шостці було зареєстровано два таких випадки захворювання, передає shostka.info.

Окрім того, зараз три класи шосткинських шкіл навчаються дистанційно, щоб не допустити розповсюдження хвороби у дитячому колективі, бо деякі учні цих класів вже хворі на COVID-19.

На минулому тижні коронавірусну інфекцію знову виявили у чотирьох шосткинців, які вже хворіли COVID-19. За час пандемії вони хворіють вдруге. Усі повторно хворі – чоловіки. Період між захворюваннями у кожного – від 2 до 6 місяців. Лікарі відзначають, що кожне повторне захворювання проходило значно складніше, ніж перше. Тому медики рекомендують вакцинуватися від COVID-19, незалежно від того, чи хворіли ви раніше.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: