Стадіон “Ювілейний” планують реконструювати

04.03.2021

Нові власники стадіону “Ювілейний” у Сумах планують реконструкцію поля та самого стадіону. За попередніми підрахунками, це може бути від двох до трьох мільйонів доларів, передає suspilne.media.

Корпоративні права на об’єкт і майже весь пакет акції “Сумиспортінвесту” товариство “Північ Агро Сервіс” набуло на початку січня 2021 року.

За словами директора стадіону Андрія Прохоровича, за останні 19 років реконструкцію стадіону не проводили. Виконували тут лише поточні роботи. “Сітка фасадна, яка закриває розбиту чашу: її свого часу завод СНВО зробив, щоб приховати всю цю убогість. І друге – у нас є три такі майданчики для зйомки. Все. Більше тут ніхто нічого не вкладав за двадцять років”, – сказав він.

У межах реконструкції планують замінити футбольне поле, відремонтувати трибуни та приміщення стадіону. Також – поміняти систему підігріву поля: з електричного на газове. Де будувати станцію, не знають: шукають земельну ділянку. Паралельно ведуть перемовини з двома підрядними фірмами: з Дніпра та Києва, які б узялись за роботи. Орієнтовно їх мають виконати за три з половиною місяці.

“Щоб зробити поле, нам потрібно два місяці. І потім близько шести тижнів, щоб виросло. Ми не кластимемо газон, бо це буде гібридне поле. Тут засіватимемо натуральну траву. Заплановані інвестиції – 2-3 мільйони доларів. Не гривень. Один мільйон коштує поле. І один мільйон – на інші витрати”, – зазначив співзасновник ТОВ “Сумиспортінвест” Сергій Бондаренко.

Про строки початку робіт він не сказав. Їхня дата залежатиме від судів. Зараз, за його словами, триває не менше 5-ти судових розглядів щодо стадіону та історії його продажу – це адміністративні та господарські справи.

Корпоративні права на стадіон товариство “Північ Агро Сервіс” придбало на торгах 30 грудня 2020 року. Це 99,98%. Продавала їх виконавча служба як частину майна Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання, за борги. Сума, яку сплатив переможець аукціону, – це понад 8 млн грн. Решта прав залишається у товариства “Маш-Сервіс” – 1 тис. 300 грн. Кінцевим бенефіціаром якого є Володимир Лук’яненко (молодший) та Андрій Грек, частка якого становить у цьому об’єкті 1 тис. 250 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: