Володимир Поцелуєв – про реабілітацію у Сумській ЦРКЛ: “Маємо три нових зали з сучасними тренажерами”

04.03.2021

У Сумській центральній районній клінічній лікарні є можливість проведення реабілітації після травм, інсультів з індивідуальною програмою під кожного пацієнта.

Серед обладнання реабілітаційного напряму в медзакладі з’явився стіл-ліжко Ormed Professional для витягування хребта під різними кутами. Обладнання придбане за підтримки народного депутата Ігоря Васильєва. Також за участі нардепа збудоване приміщення під комп’ютерний томограф.

«Ми всі розуміємо, що сумчани мають лікуватись на сучасному якісному обладнанні. У 2021-му році будемо і надалі допомагати з придбанням обладнання для Сумської ЦРКЛ», – зазначив народний депутат Ігор Васильєв.

Володимир Поцелуєв, керівник Сумської ЦРКЛ, так коментує нові можливості щодо реабілітації хворих: «Ще в тому році ми проаналізували, які контракти з Національною службою здоров’я України ми можемо заключити згідно з вимогами до них. І приділили велику увагу до напряму реабілітації. В результаті наша лікарня отримала ще два контракти з реабілітації: перший – з реабілітації опорно-рухового апарату, другий контракт – з реабілітації після неврологічних хвороб (інсульту і т.п.). Ми збудували три зали та придбали значну кількість тренажерів для різних реабілітаційних цілей. Також ми наочно бачимо, як може відбуватись співпраця з народним депутатом, якому виділяються кошти на соціально-екомічний розвиток свого округу. Маю на увазі велику допомогу від нардепа Ігоря Васильєва».

Також у планах – добудова нового корпусу для швидкої допомоги на базі Сумської ЦРКЛ.

«У Зарічному районі відсутній постійний пункт розташування карет швидкої медичної допомоги. Тому ми в тому році почали будувати такий пункт. Враховуючи, що коштів в обласному бюджеті на це немає, ми знову звернулись до народного депутата Васильєва, щоб він допоміг закінчити цей проєкт. На умовах співфінансування з бюджету міста Суми. З мером Сум Олександром Лисенком також досягнуто порозуміння в цьому напрямку. Місто й район мають надавати доступну й швидку екстрену медичну допомогу нашим жителям», – переконаний Володимир Поцелуєв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: