“Укрзалізницю” просять відновити поїзди з Шостки до Києва

04.03.2021

Шосткинський міський голова Микола Нога направив лист Голові Правління АТ «Укрзалізниця» Володимиру Жмаку з проханням відновити рух поїздів №783/784 та №777/778, сполученням Київ-Шостка.

Причиною звернення  стало те, що після послаблення карантинних заходів рух деяких потягів з Шостки до столиці такі не відновили.

“…Протягом 15 років формувався пасажиропотік між містами Шостка та Київ. Жителі Шостки, прилеглих районів Сумської та Чернігівської областей мали змогу вчасно, комфортно, швидко дістатись столиці. За добу на 4-х парах перевозилось понад 1000 пасажирів. Після послаблення карантину, відновлений рух лише пасажирських поїздів №№786/785 та №№773/774. Їх час відправлення та прибуття для людей не є зручним. Ділова активність зосереджена саме в Києві. Жителі Шосткинщини щоденно їдуть до лікувальних закладів, місць роботи, навчання, відряджень і час прибуття поїздів має велике значення. Люди вимушені користуватись послугами приватних таксі та БлаБлаКарів, але ж залізниця залишається найефективнішим та найбезпечнішим видом сполучення…”, – йдеться у листі.

Треба зазначити, що квиток 1 класу до Києва з Шостки коштує близько 341 грн, 2 класу – 195 грн, 3 клас – 83 грн, купейний – 391 грн. Ціна квитків відрізняється від часу відправлення та дня.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: