Сумським лікарям довелося робити неординарну операцію через рибну кістку

04.03.2021

Хірурги Сумської Центральної районної клінічної лікарні провели неординарну операцію з видалення стороннього тіла. Про це повідомляється на сторінці медзакладу у Фейсбуці.

Пацієнт поступив з відчуттям різкого дискомфорту, колючого болю в задньому проході та високою температурою. Вірогідно, цей стан був викликаний через наявність гострого колючого предмету – скоріш за все, рибної кістки, бо напередодні пацієнт вживав рибну юшку. Перша операція – розкриття і дренування ректального абсцесу відбулась 25 лютого 2021 р. На жаль, на той момент кістка вже вийшла за межі прямої кішки й увійшла в м’які тканини (в параректальну клітковину), тому в стінці кишки її не знайшли. Була призначена протизапальна антибактеріальна терапія, що принесла тимчасовий ефект. Висока температура знову повернулась.

Отже, з’явилась потреба в новому операційному втручанні задля виявлення локалізації і видалення стороннього тіла. Ця операція відбулась 2 лютого 2021 р. Була проведена спинно-мозкова анестезія та здійснений параректальний доступ. Стороннє тіло було знайдене на глибині 7 см й видалене. Ним виявилась рибна кістка завдовжки 3,5 см, діаметром 1 мм.

Операцію здійснював хірург-проктолог Станіслав Чумак, асистував хірург Юрій Лобода.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: