Інсайдерська інформація: до Шостки планують ввезти небезпечні компоненти ракетного палива

05.03.2021

Про це повідомляє shostkanews.city.

З’явилася інсайдерська інформація щодо плану ввезення до міста Шостки компонентів ракетного палива, а саме – палива ГІПХ-02, відомого як продукт самін, що застосовується в якості компонента ракетного палива для рідинних ракетних двигунів.

Самін у поєднанні з окислювачами на основі азотної кислоти самозапалюється. Цей небезпечний відхід начебто «на знищення» планує ввезти на територію міста підприємство ТОВ «Шосткинський завод хімічних реактивів».

При цьому жодне підприємство в Україні не має потужностей для знищення такого роду відходів. Їх знищення зводиться до пониження класу небезпеки та наступного закопування їх у землю. А це призводить до забруднення ґрунтових вод.

Нагадаємо, Шостка тільки-но почала оговтуватися після забруднення навколишнього середовища компонентами ракетного палива гептил, що, до речі, продовжує зберігатися на території міста: за його утилізацію не береться жодне підприємство. Вдалося досягти домовленостей із ПАТ «Фармак» і місто начебто задихало на повні легені, але тепер створюють нову загрозу для міста Шостки та його мешканців, яка так чи інакше призведе до екологічної катастрофи…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: