На Сумщині фотографа-педофіла судитимуть у закритому режимі

05.03.2021

30 березня о 13:00 відбудеться наступне закрите судове засідання у справі стосовно відомого фотографа з Полтавщини, якого обвинувачено у вчиненні низки злочинів проти статевої свободи та недоторканості 7 малолітніх.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за:

ч. 6 ст. 152 КК України – зґвалтування;

ч. 6 ст. 153 КК України – сексуальне насильство;

ч. 1 ст. 155 КК України – статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку;

ч. 2 ст. 156 КК України – розбещення малолітньої;

ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами.

Головуючий суддя – Сорока М.Р., судді Янголь Є.В., Клімашевська І.В. Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 592/881/21.

Нагадаємо, відомого полтавського фотографа Валентина Василенка, який працював у багатьох рейтингових телешоу, викрили у зґвалтуванні 9-річної дівчинки із Сумської області. Співробітники Сумського міського відділу поліції встановили, що 31-річний житель Полтавської області «вийшов» на свою майбутню жертву через мережу Інтернет. Спочатку зловмисник певний час спілкувався з 9-річною дівчинкою у соцмережі, збираючи інформацію як про неї саму, так і про її оточення, а потім запропонував особисту зустріч. Прибувши до Сум, чоловік зняв погодинно житло, а потім поїхав за дитиною, яка проживає у селі неподалік обласного центру. Забравши малу і вчинивши на зйомній квартирі розпусні дії, він пригостив її у місцевому кафе смаколиками і відвіз додому. Більш того, підозрюваний продовжив писати дівчинці, домовляючись про наступну зустріч, на яку він просив привести подружку. Ця переписка вже відбувалася під контролем правоохоронців.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітньої) та ч. 4 ст. 152 (вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи) КК України. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Чоловік перебуває в СІЗО.

Крім того, пізніше, у ході слідства, правоохоронці виявили ще низку фактів розбещення дітей Валентином Василенком – наразі відомо вже 9 таких епізодів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: