Жителька Сумщини через суд добилася права користуватися паспортом у формі книжечки

07.03.2021

Ямпільчанка, якій виповнилось 45 років, пропустила місячний строк на звернення до Державної міграційної служби для вклеювання нової фотографії, у результаті чого її паспорт у формі книжечки втратив чинність.

Коли жінка все ж звернулась до Ямпільського районного сектору Управління ДМС України у Сумській області, їй відмовили у вклеюванні фотографії, натомість запропонували оформити паспорт у форма ІD-картки. Проте, жінка принципово відмовилась від оформлення паспорта нового зразка і звернулася до суду.

Розглянувши незвичну справу, Сумський окружний адміністративний суд 1 березня виніс рішення, яким задовольнив позов ямпільчанки.

Цікаво, що суд погодився з тим, що дії Ямпільського районного сектору Управління ДМС України у Сумській області відповідають внутрішнім розпорядженням та законом України. Та все ж рішення прийняв на користь позивачки.

Річ у тім, що суд взяв до уваги те, що жінка мала інвалідність і пропустила строк на звернення до ДМС з поважних підстав. Крім того, було визнано, що окремі норми права щодо видачі та заміни паспортів порушують конституційні права позивачки.

Тож, Сумський окружний адміністративний суд зобов`язав Ямпільський районний сектор Управління ДМС України у Сумській області вклеїти фотографію до паспорта цієї особи у формі книжечки у зв`язку з досягненням нею 45-річного віку. Жінка і далі зможе законно користуватись цим документом.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: