Жителька Сумщини готувала борщ разом із відомим кулінаром Євгеном Клопотенком

07.03.2021

Кролевчанка Тетяна Сокур взяла участь у онлайн-презентації «Культура приготування українського борщу», що був організований Міністерством культури  спільно із  ГО «Інститут культури України» за шефства відомого в Україні кулінара Євгена Клопотенка.

Захід став однією із завершальних стадій підготовки номінаційного досьє для подачі елементу “Культура приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини «ЮНЕСКО».

25 учасників з усіх регіонів України зібралися разом, аби приготувати борщ за неповторним автентичним рецептом кожного. За словами учасниці, усі борщі були гарні, а різноманіття смаків вражало. «Мій борщ складався з  багатьох складників, серед яких, зокрема, було по 2 види – м’яса (птиця та свинина), буряк (запечений цукровий та червоний), гриби (свіжі та сушені білі), ягоди терну, селера,  тушкований  солодкий перець у томатах, копчена  паприка і, звичайно ж,  яблука з  нашої  неймовірної яблуні-колонії.  Дякую всім друзям, хто підтримував і вболівав!» – поділилася у Фейсбуці своїми враженнями та інгредієнтами унікального борщу Тетяна Сокур.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
29.04.2024 Вночі та зранку на Сумщині зафіксовано 41 вибух
29.04.2024 Соняшник і гречка стали збитковими, рентабельним залишається овес — фермер із Сумщини
29.04.2024 Сумські футзалісти виграли “бронзу” першої ліги
29.04.2024 5 днів не виходив із квартири: у Ромнах рятувальники виявили чоловіка без ознак життя
29.04.2024 На Шосткинщині перекинулася Skoda Octavia: водій загинув, пасажир отримав численні травми
29.04.2024 Помер відомий тренер, почесний громадянин Сум Михайло Фоменко

Коментарі: