У мерії Сум готуються до можливого погіршення епідситуації з СOVID-19

09.03.2021

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на забезпеченні стовідсоткової готовності до реагування на можливе погіршення епідситуації з СOVID-19.

Очільник Сум акцентував увагу на наявне значне поширення захворюваності. Як приклад Олександр Лисенко навів ситуацію в Чернівцях та Івано-Франківську, де наразі спостерігається спалах СOVID-19, через що закінчились місця у лікарнях і довелось розгортати мобільні шпиталі. Посадовець наголосив на тому, що Суми повинні бути готові до можливого ускладнення ситуації з COVID-19, у зв’язку з чим доручив управлінню охорони здоров’я готувати приміщення медичних закладів, зокрема КНП «Клінічна лікарня № 4», до розгортання відповідно оснащених додаткових ліжок для хворих з тим, аби в разі потреби містяни могли отримати спеціалізовану медичну допомогу.

«У Чернівцях вільних ліжок для хворих на COVID-19 вже немає, як і в Івано-Франківську. Ми щоденно здійснюємо моніторинг вільних ліжок у медичних закладах Сум, і, попри те, що резерв іще є, вже думаємо про облаштування додаткових із відповідним обладнанням, щоб у разі потреби не довелось розгортати шпиталі просто неба, а були задіяні можливості лікарень», – зазначив Олександр Лисенко.

Додатково міський голова доручив управлінню охорони здоров’я проводити виявлення контактних осіб та потенційно інфікованих людей, зокрема тих, що побували в регіонах, де спостерігається значне зростання захворюваності на коронавірус.

Водночас Олександр Лисенко наголосив на активному проведенні серед населення громади інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо недопущення інфікування COVID-19, адже найкращий спосіб захисту від коронавірусної хвороби – дотримання особистої гігієни, носіння масок та дотримання соціальної дистанції.

«Якщо знову всі масово ходитимуть без масок і не користуватимуться засобами дезінфекції, то масово отримуватимемо захворювання», – зауважив міський голова.

Він закликав сумчан утриматись від поїздок до регіонів, де спостерігається небезпечна епідеміологічна ситуація і повідомив, що рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій заборонено проведення загальноміського свята «Масниця – 2021». Можливе лише проведення локальних гулянь, але за умови суворого дотримання карантинних обмежень, що діють у «помаранчевій» зоні, в якій наразі Суми перебувають.

Нагадаємо, станом на ранок 9 березня у Сумській області виявлено 49919 випадків COVID-19 (+69 за добу). За добу двоє сумчан померли від ускладнень COVID-19.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: