У двох сумських лікарнях з’являться бюджетні комп’ютерні томографи

09.03.2021

Цього року відразу дві сумські медустанови – міська лікарня №5 і ЦМЛ будуть зі своїми комп’ютерними томографами. Про це сьогодні на апаратній нараді в мерії повідомила начальник міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко. Для 5-ої міськлікарні високочастотний апарат закуплений за кошти міського бюджету, а для ЦМЛ – централізовано по лінії МОЗ в рамках програми «Велике будівництво» (для облаштування стаціонарних відділень невідкладної допомоги в опорних медустановах області), пише shans.com.ua.

– Тендерна процедура щодо закупівлі комп’ютерного томографа для 5-ої міськлікарні вже завершена, на сьогодні проходить підписання договору, – уточнила Олена Чумаченко. – Під розміщення апарату готується приміщення. За держпрограмою для ЦМЛ обладнання теж закуплено, комп’ютерний томограф вже поставлений в лікарню. Орієнтовно на 15 березня планується його установка. У першу чергу на новому обладнанні будуть обстежуватися пацієнти, що надходять на стаціонарне лікування.

У 5-й міськлікарні у нас розгорнуто шість ковідних відділень – якраз ці хворі і стануть потенціалом для КТ-діагностики. У Центральній міській лікарні будуть обстежуватися пацієнти, госпіталізовані в медустанову в екстреному порядку (інсульти та інші патології).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: