Екснардеп Медуниця хоче приватизувати приміщення у центрі Сум

09.03.2021

Колишній народний депутат Олег Медуниця хоче перевести у приватну власність комунальне приміщення площею майже 170 кв. м у центральній частині Сум по вулиці Петропавлівська, 53, де раніше розміщувався прес-центр SumyNews . Воно буде приватизовано шляхом викупу під егідою громадської організації “Сумський Центр досліджень регіональної політики”, засновником якої і є екснардеп. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила депутат Сумської міської ради Ірина Дяденко.

“Цікава історія, друзі .

Комунальне приміщення площею майже 170 кв. м у центральній частині міста Суми по вулиці Петропавлівська, 53, з яскравим помаранчевим фасадом, буде приватизовано шляхом викупу під егідою громадської організації “Сумський Центр досліджень регіональної політики” (ГО “СЦДРП”).

Відповідний проєкт рішення розміщений сьогодні на сайті Сумської міської ради. https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fsmr.gov.ua%2Fimages%2Fdocuments%2FProekty%2FSesii%2F2021%2F03_berezen%2F09%2F2_Proekt_perelik_na_vikup_6_ob.docx&embedded=true%

Зазначу, що ГО “СЦДРП” – неприбуткова організація. Отже, 170 кв. м продаватимуть або за копійки, або є якась інше процедура, про яку я, наразі, не знаю.

https://opendatabot.ua/c/24023201

Чому “під егідою”? Тому, що колись потужна ГО, ініціаторам якої свого часу були Олег Медуниця Олександр Хоруженко, останніми роками якось затихла. Її засновники віднедавна мають лише номінальний статус. Натомість частки впливу розподілені між новими власниками.

https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/24023201

Оскільки проєкт рішення буде у порядку денному сесії вже у березні, дуже потребую інформації щодо діяльності ГО”СЦДРП” на теперішній час”, – написала Ірина Дяденко.

У коментарях до публікації екнардеп Олег Медуниця поквапився заявити, що вже непричетний до Сумського Центру досліджень регіональної політики.

“Я до цієї організації не маю відношення з 2007 року, а може і раніше”, – відхрестився політик.

Однак його відмовка не знімає питання: навіщо громадській організації купувати приміщення і за які кошти, якщо вона неприбуткова?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: