У Сумах хуліганам, які справляли нужду на пам’ятний знак у сквері Небесної Сотні, дали 4 роки умовно

10.03.2021

У Зарічному суді міста Суми оголосили вирок у справі, що тягнеться з 2018 року, коли двоє чоловіків справляли природні потреби на пам’ятний знак. Суд визнав винними обвинувачуваних та призначив по 4 роки умовного покарання.

“Суд постановив визнати винуватими у порушенні частини 2 статті 296 кримінального кодексу України. Та призначити покарання на строк 4 роки. Відповідно до статті 75 КК України звільнити від відбування покарання встановивши іспитовий строк тривалістю три роки. Відповідно до статті 76 ККУ зобов‘язати не виїжджати за межі України без погодження уповноваженим органом з питань пробації. Періодично з‘являтися для реєстрації в органи з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання навчання чи роботи”, – зачитав вирок суддя Олексій Сибільов.

Обох чоловіків визнали винуватими за усіма пред’явленими статтями, однак суд вирішив не відправляти за ґрати, бо раніше вони не мали судимостей. Крім того, суд отримав гарні висновки від органу з питань пробації.

Адвокатеса одного із засуджених Олександра Ковальова коментувати вирок суд відмовилась.

Напередодні під час дебатів обвинувачувані своєї провини не визнавали. Їх захист наголошував на тому, меморіальний знак у 2018-му році не був на балансі міської ради і не представляв культурної чи історичної цінності.

Прокурор натомість зазначала, що на відео чоловіки називали об’єкт, над яким здійснювали наругу, – пам’ятником і усвідомлювали свої дії. На думку прокурора, покарання, яке достатнє і необхідне для виправлення осіб, – це обмеження волі строком на три роки.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: