Голубині перегони або «примусова міграція» в коробках: через кордон з РФ в Україну перенесли птахів

10.03.2021

Учора прикордонники Сумського загону затримали чоловіка, який незаконно перетнув кордон з РФ в Україну з двома десятками голубів.

Інформацію про знаходження невідомої особи поблизу державного кордону в районі населеного пункту Гаврилова Слобода, що у Середино-Будському районі, прикордонники отримали від місцевого жителя.

Прикордонний патруль, очолюваний дільничним інспектором прикордонної служби, негайно вибув до зазначеного місця та затримав правопорушника.

Ним виявився 43-річний громадянин України, житель прикордоння. Чоловік ніс дві картонні коробки, в яких знаходилися 20 декоративних голубів.

Під час огляду пернатих, прикордонники звернули увагу на те, що птахи були обкільцьовані. На кільцях зазначені номери птахів, а також мітка «RUS SRSG 2020», що свідчить про належність до «Союзу російських спортсменів-голубоводів».

Затриманий пояснив правоохоронцям, що начебто під час пошуку собаки, яка втекла від нього в напрямку кордону, заблукав, а ящики з декоративними голубами він просто знайшов.

Однак, перевіривши ділянку кордону, прикордонники встановили, що чоловік незаконно перетнув українсько-російський кордон з території України на територію Росії та в зворотному напрямку.

Виявлених птахів, ймовірно, використовували у змаганнях. Зазначимо, що відповідно до висновків орнітологів за сприятливих умов голуби можуть дожити до 20-25 років, а деякі й більше.

Чоловік затриманий для з’ясування усіх обставин правопорушення. За незаконного перетинання державного кордону України йому загрожує адміністративна відповідальність відповідно до ст. 204-1 КУпАП. Його подальшу долю вирішуватиме суд.

Наразі правоохоронці вирішують питання кому передати врятованих «крилатих спортсменів».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: