До Білопілля приїхала мобільна бригада для вакцинації від COVID-19: знайшлося лише 20 бажаючих

10.03.2021

В Україні триває вакцинація від COVID-19. Станом на 9 березня вже щеплено 23,5 тисячі людей.

Як повідомив головний лікар Білопільської міської лікарні Юрій Мартиненко, на першому етапі вакцинації від COVID-19, у вівторок, 9 березня, 9 медичних працівників лікарні, які безпосередньо контактують із хворими на коронавірус пацієнтами, виявили бажання вакцинуватися та їздили для цього до обласного центру. Станом на 10 березня вони почуваються добре.

– Пропоную всім відкинути упередження та вакцинуватися від коронавірусної інфекції, адже краще попередити небезпечне захворювання, ніж потім його лікувати та піддавати ризикам себе і своїх різних, – наголосив Юрій Мартиненко.

Врешті, 10 березня дійшов процес вакцинації і до Білопілля. І якщо станом на вівторок, 9 березня, медичні працівники лише очікували на надходження вакцини чи приїзд мобільної бригади, то вже вранці наступного дня під одним із кабінетів Білопільського центру первинної медичної допомоги зібралися люди, в очікуванні своєї черги на вакцинацію. До Білопілля приїхала мобільна бригада з Сум.

– Буквально вчора, близько 16 години вечора, мені зателефонували з Сумської районної лікарні та повідомили, що до нас планує виїхати мобільна бригада для вакцинації у другому етапі, відповідно до дорожньої карти вакцинації від COVID-19, – говорить головний лікар Центру первинки Костянтин Рожин.

По приїзду бригади, першим до кабінету увійшов головлікар первинки, аби на власному прикладі показати, що, всупереч чуткам, які поширюють некомпетентні у медичних питаннях люди, вакцина безпечна і боятися абсолютно нічого.

– Я дуже довго чекав цього моменту та впевнений, що вакцинація пройде успішно і охочих вакцинуватися у подальшому стане більше. На сьогодні щеплення проводять вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), що виготовлена в Індії та перекваліфікована Всесвітньою огранізацією охорони здоров’я. тобто, вона є цілком безпечною та ефективною. Хочу також наголосити, що жодного примусу щодо необхідності вакцинуватися, з мого боку до працівників первинки не було. Хто виявив бажання зробити щеплення, той прийшов, – сказав головний лікар.

Протягом кількох годин, аби зробити щеплення, до амбулаторії завітали лікарі первинки, поліцейські та військовослужбовці. Загалом, за словами Костянтина Рожина, було вакциновано 20 осіб. Як бачимо, особливого ажіотажу вакцинуватися поки що немає.

Наразі Білопільський центр первинної медичної допомоги включено до переліку закладів охорони здоров’я, які в подальшому проводитимуть щеплення від коронавірусу. Тож, залишається тільки дочекатися надходження вакцини до Білопілля, пише bilopillia.city.

Нагадаємо, від COVID-19 вакцинувалися головні лікарі області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: