У Сумах борги за доставку газу будуть стягуватися через суд незалежно від суми боргу

11.03.2021

За минулий місяць борги побутових споживачів АТ «Сумигаз» сягнули 14,3 млн грн. У компанії відзначають, що з недобросовісних платників будуть стягуватися борги у судовому порядку, тож клієнти нестимуть додаткові фінансові витрати.

«Вчасна оплата за доставку газу вкрай важлива для стабільної та надійної роботи газотранспортної системи області. Утримання газорозподільних мереж і споруд на них, модернізація, капітальні та поточні ремонти фінансуються виключно з коштів, що надходять від жителів регіону у вигляді плати за доставку газу», – відзначає комерційний директор АТ «Сумигаз» Денис Черненко.

АТ «Сумигаз» має намір активізувати стягнення заборгованості за доставку газу через суд незалежно від суми боргу. Якщо споживач кілька місяців не платить за послугу розподілу природного газу, йому доведеться сплачувати рахунки у примусовому порядку.

Задоволення позовних вимог компанії передбачає сплату боргу та всіх судових витрат, які покладаються на боржника. У випадку несвоєчасної оплати заборгованості, після винесення судового рішення, споживачу-боржнику доведеться сплатити ще й виконавчий збір – 10% від суми боргу. Також неплатежі ставлять під загрозу отримання споживачами житлової субсидії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: