На Сумщині в 51 ОТГ створено вже 46 служб у справах дітей

11.03.2021

У Сумській області вдалося практично повністю забезпечити систему охорони дитинства – на сьогодні в 51 територіальній громаді створено 46 служб у справах дітей. Про це 11 березня на брифінгу в ОДА повідомив начальник обласної служби у справах дітей Юрій Калиновський.

«Цей процес був непростий, – розповів він. – Ми почали цю роботу ще в 2017 році, але активізувалася вона вже після останніх виборів 25 жовтня, коли в області з’явилися нові ОТГ. Всі створені служби на місцях – як структурні підрозділи виконкомів – забезпечені методичним супроводом. Служби 13 районів, які ліквідуються, передали документацію по дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, та ін. новоствореним громадам. Також в служби у справах дітей ОТГ передані списки дітей, які перебувають під опікою, в ДБСТ, прийомних сім’ях, влаштовані туди рішенням реорганізованих РДА. Тепер ми маємо більш розширену систему, яка може захистити права дітей, які проживають на конкретній території. У зв’язку з цим звертаюся до голів ОТГ – дати доручення старостам, щоб вони володіли повною інформацією про таких дітей (у тому числі – які проживають в багатодітних сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах). Старости як члени виконкомів повинні інформувати службу у справах дітей про випадки неналежного виконання батьками своїх обов’язків, факти насильства над дітьми – для вжиття відповідних заходів впливу».

До слова, в області проживає 168 тис. дітей. З них: 2074 – сироти, 904 – перебувають на обліку служб у справах дітей, як  такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, 4 тис. виховуються в сім’ях батьків з інвалідністю та стільки ж дітей самі мають інвалідність.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: