Ботулізм, який підозрювали у жителя Сумщини, не підтвердився

11.03.2021

Минулого тижня в реанімаційне відділення Глухівської міської лікарні госпіталізували 59-річного пацієнта. Як ми повідомляли, напередодні він вживав домашню тушонку, яка зберігалася в підвалі кілька років.

Через деякий час у чоловіка почалася нудота, блювота, в очах двоїлося. Спочатку він звернувся до свого сімейного лікаря ЦМПСП.

Оскільки пацієнт повідомив, що вживав консерви, причому специфічні симптоми вказували на можливість саме цього захворювання, то лікар поставив діагноз «ботулізм під питанням» і направив у стаціонар, передає nedelya.info.

Звичайно, відразу на дослідження до обласного лабораторний центр був спрямований і біологічний матеріал. Такий аналіз роблять 4 дні. У цей час глухівські лікарі проводили чоловікові антитоксичну терапію. Медики бачили, що його стан не є критичним, тому не поспішали вводити сироватку, поки не прийде аналіз.

Як повідомила начальник лабораторного центру Марина Матвієнко, вранці 9 березня надійшли результати аналізу, ботулізм не підтвердився. Пацієнта перевели на лікування в інше відділення для встановлення причин погіршення його стану.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: