Обдурили жителя Сумщини, який сам радив друзям не вестися на телефонних аферистів

11.03.2021

Днями троє жителів Шостки піддалися на провокації невідомих телефонних співрозмовників, які назвалися співробітниками банку.

На мобільний телефон 38-річного жителя Шостки зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. Він розповів чоловіку, що його картку заблоковано через підозрілі транзакції. Аби клієнт і надалі міг безперешкодно користуватися своїм фінансовим документом, «банкір» попросив назвати йому номер банківської картки та коди, які прийдуть йому на телефон у смс-повідомленні. Шосткинець виконав прохання. Про зникнення зі свого рахунку понад 22 000 гривень він дізнався лише через тиждень, коли вирішив розрахуватися карткою у магазині. У банку чоловіку пояснили, що йому телефонували шахраї. Постраждалий пояснює, що добре знав про таку шахрайську схему, більш того, попереджав про такі дзвінки аферистів своїх близьких і друзів. Проте в той момент він і сам повірив телефонному співрозмовнику.

У такий же спосіб залишилась без 8 199 гривень і 49-річна жителька Шостки, яка назвала в телефонній розмові псевдобанкірам конфіденційну інформацію по своїй банківській картці.

Ще одна 52-річна шосткинка, під тим же приводом, надала «банкіру» доступ до своєї фінансової сторінки в Інтернеті. Після цього необдуманого вчинку з її рахунку зловмисники зняли 39 000 гривень.

За всіма фактами у поліції проводять оперативні заходи щодо встановлення осіб шахраїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: