ВАКС просить притягти до відповідальності адвокатів сумського судді

11.03.2021

Вищий антикорупційний суд порушив питання притягнення до відповідальності трьох адвокатів судді Зарічного районного суду Сум Миколи Шершака, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 3 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На засіданні судді вирішили підняти питання визнання неповажною причини неявки трьох адвокатів Шершака та притягнення їх до відповідальності. Вислухавши обидві сторони, колегія визнала неповажними причини неявки адвокатів обвинуваченого судді та порушили питання притягнення їх до дисциплінарної відповідальності через Кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури Сумської області та Києва.

Як відомо, 14 лютого САП за матеріалами Національного антикорупційного суду скерувала до суду обвинувальний акт відносно Шершака. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності. 7 листопада 2019 року його викрили «на гарячому» і наступного дня повідомили про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

До Зарічного райсуду Сум надійшов адміністративний протокол про притягнення до відповідальності Віталія Шутька за керування автомобілем у нетверезому стані. Після чого суддя Шершак нібито попросив у Шатька гроші за непритягнення його до відповідальності у цій адміністративній справі, а також в аналогічній щодо нього, яка має поступити до його суду з Голосіївського райсуду Києва.

6 листопада, за даними слідства, ці гроші були суддею отримані. 1700 доларів детективи знайшли в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого догляду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: