У Сумах теплоенергетична компанія відсудила понад 100 тис. грн

11.03.2021

До господарського суду Сумської області із позовом звернулось ТОВ «Європейська теплоенергетична компанія «ЕКОТЕПЛО» до ФОП К. про стягнення 109,2 тис грн. за неналежне виконання відповідачем укладеного між сторонами договору на поставку пиломатеріалів.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що ним відповідачу було перераховано попередню оплату за товар. Оскільки відповідачем товар поставлений не був, то позивач звернувся до відповідача з вимогою про повернення попередньої оплати, однак відповідач попередню оплату не повернув.

Згідно з ст.ст. 73, 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами. Відповідачем належними та допустимими доказами не спростовано доводів позивача. Зазначені обставини є такими, що встановлені судом на підставі належних та допустимих доказів, які надані позивачем.

Згідно з ст. 526, ст. 530 ЦК України та ст. 193 ГК України зобов’язання повинні виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог – відповідно до звичаїв ділового обороту та інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 2 ст. 693 ЦК України якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати.

Суд вирішив позовні вимоги ТОВ «Європейська теплоенергетична компанія «ЕКОТЕПЛО» до ФОП Козлова Миколи Олександровича про стягнення 109,2 тис. грн – задовольнити.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: