Аби потрапити у підвал будинку, “Сумитеплоенерго” звернулося до суду

13.03.2021

За умовами договору оренди цілісного майнового комплексу з виробництва, транспортування тепла та електроенергії в Сумах, Сумська міськрада передала в оренду ТОВ «Сумитеплоенерго» цілісний майновий комплекс, до складу якого входять об’єкти теплопостачання.

З метою встановлення в багатоквартирному будинку № 43 на вул. Харківській у Сумах вузлів комерційного обліку ТОВ погодило робочий проект. Однак власники будівлі не дали згоду на установку лічильника і не пустили фахівців ТОВ у підвальне приміщення будинку. При цьому також не встановили лічильник – у терміни, передбачені законом. У результаті у «Сумитеплоенерго» не було можливості виконати вимоги чинного законодавства щодо оснащення будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії іншим способом, окрім як через суд встановити сервітут на технічне підвальне приміщення в будинку, пише shans.com.ua.

На думку госпсуду Сумської області, за таких обставин вимоги ТОВ про встановлення терміном на 5 років сервітуту на техприміщення в б. № 43 на Харківській – для оснащення будівлі вузлом комерційного обліку гарячої води і обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку та обслуговування лічильника гарячої води – підлягають задоволенню. Тому суд задовольнив позов у ​​повному обсязі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: