Нардеп Гузенко: У партії «Слуга народу» буде два великі керівні органи — Політична рада і Національна рада громад

13.03.2021

Сьогодні, 13 березня, у Києві пройшов XI з’їзд політичної партії «Слуга народу», в якому взяли участь перші особи країни, зокрема, Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Про те, що цікавого відбувалося на заході, у Фейсбуці розповів народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Партія зробила два важливих кроки — затвердила статут і програму в нових редакціях, а також переобрала вищі керівні органи політсили.

Новий статут має на меті забезпечити політичну децентралізацію та повноцінний розвиток громад. Він надає широкі повноваження первинним осередкам партії та посилює зв’язок із регіонами. Для цього принципово змінили оргструктуру політсили та створили нові вищі керівні органи.

Тепер у партії «Слуга народу» буде два великі керівні органи — Політична рада і Національна рада громад. Повноваження Вищої ради політсили сьогодні були припинені.

Так, Політрада розроблятиме тактику і стратегію партії у взаємодії з громадянським суспільством. До неї увійдуть народні депутати із фракції «Слуга Народу», представники виконавчої влади, депутати місцевих рад та пересічні партійці.

Національна ж рада громад відповідатиме за формування регіональної політики. До її складу увійдуть голови обласних організацій. Нацрада обговорюватиме проєкти державних рішень стосовно місцевого самоврядування, на її засіданнях обмінюватимуться досвідом регіональні парторганізації.

Схожу структуру керівних органів створять і на регіональному рівні — це будуть Політичні ради областей та Ради громад областей, до яких увійдуть керівники місцевих організацій «Слуги Народу».

Що важливо: уперше в історії української політики місцеві організації та первинні осередки отримають від політсили широкі можливості. Тепер осередки можуть бути створені на рівні міст, які не є центрами тергромад, на рівні сіл, селищ, вулиць, кварталів і навіть будинків!

При цьому регіональні організації можуть відкликати депутатів місцевих рад за народною ініціативою. Таким чином партія отримує потужний канал зворотного зв’язку із людьми через партійців на місцях і контролюватиме діяльність депутатів безпосередньо через виборців.

Були розширені сьогодні й можливості для активних громадян, які можуть почати працювати на низових рівнях партії та будувати кар’єру в сфері місцевого й державного управління.

Мені як народному депутату і представнику громади Роменщини імпонують слова Президента України Володимира Зеленського, які пролунали на з’їзді нашої політичної сили: «Із тисяч маленьких змін на місцях складаються глобальні зміни в країні! Тож усі, кому небайдужий розвиток нашої держави, уже зараз можуть проявляти ініціативу та змінювати на краще свою громаду, село, місто чи регіон. Адже для реалізації ідей тепер є всі необхідні повноваження та ресурси»!

Нам багато чого вдалося змінити у нашому регіоні в 2019-2020 рр., але ще більше роботи в оновленому Роменському районі буде в цьому і наступних роках. Плани амбітні, але головне — реальні. Тож запрошую всіх небайдужих приєднуватися до нашої команди, до команди Президента України Володимира Зеленського — зробимо це разом!”, – написав Максим Гузенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: