Юлія Джима – 15-та в гонці переслідування

14.03.2021

13 березня у чеському Нове-Мєсто пройшла жіноча гонка переслідування.

Тіріл Екхофф провела по-справжньому королівську гонку, після якої не соромно приміряти корону переможниці Кубка світу – вперше у кар’єрі! У персьюті дев’ятого етапу в Чехия Нове-Мєсто норвежка ні на секунду не змусила засумніватися в своїй перевазі. Стартувавши першою з відносно невеликою перевагою, Екхофф лише на одному рубежі дозволила собі заглянути на коло штрафу і до початку фінішного кола довела свою перевагу до 44 секунд, після чого з повним правом пробігла коло пошани! Браво, Тіріл! Це було чудове шоу завдовжки в сезон, пише biathlon.com.ua.

Разом з Великим кришталевим глобусом Екхофф завоювала і Малий глобус у гонках переслідування, вигравши шість персьютів з семи проведених в сезоні! Нагадаємо, раніше норвежка виграла і залік в спринтах.

Інакше чим блискучою не назвеш гонку і для Дінари Алімбекової! Білоруска, потужно почала сезон, так само на мажорній ноті його завершує – другою позицією на подіумі зі стовідсотковою стрільбою! Алімбекова стала однією з трьох дівчат, які не пішли в переслідуванні на штрафні кола.

За третє місце на подіумі на останньому колі йшла гостра боротьба між Доротеєю Вірер і Францискою Пройсс. У підсумку трохи більше сил на фініш залишилося у німецької біатлоністки. А італійка, програвши бронзу, пропустила вперед ще й Марте Олсбю Ройселанд, яка проривалась з 14-го стартового місця.

Для випускниці СумДУ Юлії Джими, що стартувала п’ятою, вище за інших українок, ця гонка, скоріше, потрапить в пасив, незважаючи на досить високе 15-е місце. Юлі не вдалося впоратися з підступним вітром, і на вогневих рубежах наша біатлоністка допустила незвично багато, як для себе, помилок. Як наслідок – спуск в підсумковому протоколі на десять позицій. Проте, набрані сьогодні хороші очки дозволили Джимі піднятися вже на 17-й рядок у загальному заліку Кубка світу.

Єдиною з трьох українок, кому вдалося домогтися прогресу в персьюті, стала Дар’я Блашко. Заробивши по колу штрафу на кожному з рубежів в стійці, Даша закінчила гонку 25-ю, при тому що стартувала на одну позицію нижче.

Уродженка Сум Анастасія Меркушина стартувала непогано, після чистого першого рубежу піднявшись на кілька місць, але потім стрільба у Насті розладналася, і після семи кіл штрафу Меркушина фінішувала 55-ю.

А сьогодні ми дізнаємося переможця ще в одному сезонному заліку. У неділю двотижневий марафон в Нове-Мєсто завершиться змішаною естафетою і одиночним мікстом, в яких Норвегія і Франція будуть вирішувати – кому з них дістанеться Малий кришталевий глобус у міксті.

Переслідування. Жінки

1. Тіріл Екхофф (0+1+0+0) 27:13,6

2. Дінара Алімбекова (0+0+0+0) +34,6

3. Франциска Пройсс (0+1+0+1) +40,2

15. Юлія Джима (0+2+1+0) +1:52,4

25. Дар’я Блашко (0+0+1+1) +2:41,1

55. Анастасія Меркушина (0+3+2+2) +5:03,8

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: