У Сумах винесли вирок ґвалтівнику

15.03.2021

15 березня Зарічним  райсудом м. Сум винесено обвинувальний вирок стосовно громадянина С., якого обвинувачено у вчиненні ряду кримінальних правопорушень. За матеріалами справи чоловік у грудні 2018 року пограбував молоду дівчину, відібравши у неї мобільний телефон, а у 2019 році – викрав мобільний телефон на базі відпочинку, намагався зґвалтувати дівчину в під’їзді будинку, здійснив розбійний напад та зґвалтував дівчину в районі проспекту М. Лушпи.

У вчиненні даних злочинів чоловіка судом визнано винним та призначено статочне покарання у виді 9 років позбавлення волі.

За ч. 1 ст. 309 КК України його визнано невинуватим, оскільки обвинувачення у незаконному придбанні та зберіганні наркотичного засобу не знайшло свого безсумнівного підтвердження в суді.

Суд також в повному обсязі задовільнив цивільний позов потерпілої та стягнув з обвинуваченого на її користь 201 669, 84 грн.

При призначенні покарання судом враховано ступінь тяжкості вчинених злочинів, те, що обвинувачений не відшкодував завданих збитків потерпілим, його особу як неодноразово судимого, його схильність до вчинення корисливих, насильницьких та статевих злочинів, багатоепізодність злочинної діяльності після відбування покарання за злочини в минулому. Тому суд вважав за необхідне призначити чоловікові остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі, яке він повинен відбувати реально, що буде сприяти його виправленню.

Запобіжний захід у виді тримання під вартою не змінено до набрання вироком законної сили, але не більш ніж до 13 травня 2021.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Капкін О.Б. Розгляд справи відбувався у закритому судовому засіданні. Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/6405/19.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: