Представниці Сумщини взяли участь у стратегічній сесії жінок-лідерів

16.03.2021

У Києві пройшла стратегічна сесія жінок-лідерів, в якій взяли участь представниці усіх областей України – лідери громадських думок, народні депутати, жінки-депутати місцевих рад. Серед них і делегація жінок Сумщини.

«Жінки готові брати на себе відповідальність і впливати на прийняття рішень. Ми вже показали всій країні, як потрібно об’єднуватися і діяти. Тільки за час пандемії «Жінки за Мир» здійснили понад 10 гуманітарних місій в зону конфлікту, розгорнули гуманітарні штаби в усіх областях України, і допомагали забезпечити людей і медиків необхідними засобами захисту. І ми продовжуємо нашу спільну роботу, щоб зробити державну політику на всіх рівнях більш якісною», – заявила народний депутат, ініціатор Національної платформи «Жінки за Мир» Наталія Королевська.

Учасниці стратегічної сесії ініціювали звернення до керівництва країни про посилення соціального захисту дитинства і материнства в Україні, підтримки дітей і сімей з дітьми, і подолання демографічної кризи. Крім того, підписали Маніфест жінок і закликали українок до об’єднання заради миру і соціального благополуччя в країні.

Співголова НП «Жінки за мир», заступник Сумського міського голови Тамара Іщенко зауважила, що стратегічна сесія жінок вкотре стала підтвердженням, що жінки в Україні свідомі своєї жіночої місії і відповідальності за майбутнє України. Саме представниці чарівної статі відстоюють важливість ролі жіноцтва у досягненні громадянського та соціального миру в Україні, дотриманні рівності прав і можливостей жінок і чоловіків у різних сферах життєдіяльності. Залишивши осторонь свої уподобання, політичну належність, жінки об’єднуються навколо тих питань, які завжди хвилювали їх – охорона, підтримка материнства і дитинства, добробут і благополуччя у своїй сім’ї і у спільній великій родині.

«Ми бачимо, що роль і вплив жінок в політиці і суспільстві щодня зростає. Це доводять і результати минулих виборів як до Верховної Ради, так і до місцевих рад, які встановили черговий рекорд присутності жінок в політиці на всіх рівнях. Ми всі прекрасно знаємо, що перед нашою країною стоїть досить багато викликів, на які, на жаль, держава не дає адекватної відповіді, – це і непрофесійна соціальна політика, і економічна криза, і бойові дії, і, звичайно ж, пандемія. Жінки знають як діяти в умовах, що склалися, щоб допомогти українським родинам пережити цей складний кризовий час. Для цього вони йдуть в політику, займають лідируючі позиції в місцевих радах і очолюють громадські рухи. Жінки України – від Львова до Луганська, від Харкова до Херсона, об’єднуються, щоб зробити нашу країну успішною, привести її до миру і благополуччя», – резюмувала Наталія Королевська.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: