На Сумщині фіксують повторні випадки зараження COVID-19

16.03.2021

Сумщина поки – не у “червоній” зоні. Так ситуацію з COVID-19 в області прокоментував директор лабцентру Володимир Збаражський. Аби область опинилася у ній, два з п’яти показників мають бути перевищеними впродовж трьох днів.

Змінюють забарвлення зон, дивлячись на епідеміологічну ситуацію з коронавірусом, за такими показниками: гострі респіраторні захворювання, коефіцієнт виявлення інфікування, охоплення тестування, рівень госпіталізації та завантаженість ліжок із киснем.

“Перебуваємо у помаранчевій зоні за першим показником. Це гострі респіраторні захворювання. За ними ми в Україні – на шостому місці. Якщо два і більше показників перевищуються в області, відповідним чином тоді Кабінет Міністрів вводить “червону” зону. На сьогодні Сумська область не входить, не дивлячись на те, що ми – на шостому місці за гострими респіраторними захворюваннями. Сумщина – в середині всіх областей, у яких є захворюваність”, – говорить Збаражський.

Наразі в області, зазначає він, спостерігається ріст захворювання на коронавірус.

“Переважно йде ріст на таких територіях, як: Шостка, Охтирка, Суми і трішки призупинення – на Ямпільщині та Кролевеччині”, – розповів він.

За його словами, на Сумщині повторно коронавірусом інфікувалися 22 людини.

“І майже, у всіх – клініка, на жаль, тяжча, ніж у них було до цього”, – сказав Збаражський.

За його словами, динаміка захворюваності на коронавірус пішла вгору після 8 Березня. За п’ять-шість днів, сказав він, “побачать” на статистиці, як святкували на Сумщині Масницю. У Сумах, Шостці, Путивлі, Кролевці Ромнах і Глухові масові заходи скасували. Серед міст, де вона відбулася, приміром, Тростянець.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: