У Сумах мітингували під стінами ОДА

16.03.2021

Учора, 15 березня, під стінами Сумської обласної державної адміністрації відбувся мітинг, на який зібралися жителі міста Конотопа та Конотопщини, аби нарешті звернути увагу влади на проблему загострення екологічної ситуації, яка склалася внаслідок відсутності каналізації на ДП «Попівський експериментальний завод», що у с. Попівка Конотопського району, пише konotop.in.ua.

Учасники мітингу вимагали рішучих дій від влади та підготували колективне звернення до Президента України, голови Сумської ОДА та голови Сумської облради з вимогою негайно втрутитися в ситуацію, адже проблема забруднення повітря в Конотопському району та м. Конотоп триває вже з літа 2019 року та загострюється щомісяця.

Так, за результатами численних перевірок контролюючими органами встановлено, що у відібраних пробах ґрунту в с. Попівка перевищена концентрація амонію та органічних речовин, а на відстані 300 метрів від бардовідстійника максимальна разова концентрація аміаку вдвічі перевищувала гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць і становила 0,4 мг/м.3 (при нормативі 0,2 мг/м3).

Усі дії керівництва заводу щодо усунення виявлених порушень, вжиття оперативних заходів, спрямованих на зменшення неприємних запахів від бардонакопичувача, були ситуативними і ніяк не вирішили проблему комплексно.

Мітингувальники переконують: проєктно-кошторисна документація на будівництво локальних очисних споруд с. Попівка була розроблена ще кілька років тому, але без допомоги державних коштів чи коштів обласного бюджету громада самотужки не в змозі справитися з існуючою проблемою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: