Ігор Молоток із краснопільцями намітили спільний план дій щодо розвитку громади

16.03.2021

На минулих вихідних народний депутат України Ігор Молоток (депутатська група «Партія «За Майбутнє») в рамках робочого візиту відвідав Краснопільську селищну територіальну громаду.

Парламентарій взяв участь у церемонії відкриття другого етапу чемпіонату України з кантрі-кросу для баггі та квадроциклів, відвідав родину Бондарєвих, яка першою в районі п’ятнадцять років тому створила дитячий будинок сімейного типу, а також зустрівся з керівництвом, депутатами та активом громади.

– З моменту нашої останньої зустрічі минуло небагато часу, але вже є вагомі результати спільних дій. Зокрема, з Державного фонду регіонального розвитку вділено кошти для реконструкції Краснопільської школи. Це старт. Дякую вам, що підтримали мене, нашу партію і наших депутатів, адже в нас ще є плани щодо реконструкції доріг, модернізації лікарні, ремонту Будинку культури і облаштуванню спортивного майданчика для молоді. Працюємо над цим спільно і власне заради наступних кроків я сьогодні тут, разом з вами, – зазначив під час зустрічі з краснопільцями Ігор МОЛОТОК.

Окрім цього парламентар повідомив, що депутатська група «За Майбутнє» провадить активну діяльність і в напрямку зниження тарифів і збільшення надходжень до бюджетів громад. Зокрема, зареєстровано проєкт Постанови щодо скасування необґрунтовано завищених тарифів і введення річного мораторію на їх підвищення, а також виділення додаткових коштів на забезпечення пільгами та субсидіями соціально незахищених верств населення (4609).

Окрім того, Президенту та Прем’єр-міністру України направлено офіційні листи, в яких надано пропозиції по виправленню ситуації з тарифами.

Йдеться про розробку нової методології встановлення оптової ціни на газ, а також про вилучення у газових монополій надприбутків та спрямування цих коштів місцевим громадам у вигляді субвенцій.

Також зареєстровано законопроєкт 5066, згідно з яким частку податку на доходи фізичних осіб, що залишається у громадах, планується збільшити до 65%, що покращить фінансову спроможність громад і значно збільшить їхні доходи.

В цілому зустріч була насиченою і конструктивною. запитань і пропозицій, як і восени, коли парламентар перебував на Краснопільщині, було багато. Більшість з них стосувались ремонту доріг. Зокрема, серед першочергових дорожніх об’єктів, які потребують невідкладного ремонту, присутні на зустрічі назвали центральну ділянку дороги до дитячого садочка по вулиці Шкурка.

Ігор МОЛОТОК зазначив, що про цю проблему знає, більше того, вже працює над її вирішенням.

– Ефективна робота можлива лише за умови об’єднання зусиль. У Краснопільський громаді я відчуваю підтримку, а отже, переконаний, що все заплановане вдасться втілити в життя, – сказав парламентар.

За словами Ігоря МОЛОТКА, Краснопільщина особливо йому дорога, оскільки саме з цих країв родом його матір.

Варто зазначити, що окрім продовження реконструкції Краснопільскої школи, парламентарю вдалось відстояти ще ряд проектів, які будуть профінансовані за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, капітальний ремонт дитячого садка «Казка» у місті Шостка, де передбачено ремонт покрівлі, заміну вікон і дверей, утеплення фасаду. Окрім цього буде продовжено ремонт Воронізької амбулаторії у Шосткинському районі, який було розпочато майже три роки тому. У Попівському НВК Конотопського району заплановано будівництво спортмайданчика з футбольним полем.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: