Ігор Молоток: «Щоб вирішити проблему Попівки, потрібна допомога держави»

17.03.2021

Днями під стінами Сумської облдержадміністрації відбувся мітинг, учасники якого вимагали від влади рішучих дій щодо вирішення екологічної проблеми у селі Попівка, від наслідків якої страждає велика частина Конотопського району. Мова йде про нестерпний сморід, який у теплу полу року перетворює життя конотопців і мешканців прилеглих сіл на суцільне пекло.

Джерело забруднення повітря і ґрунтів – вміст бардовідстойників Попівського спиртзаводу, де змішуються відходи виробництва і каналізаційні стоки селища.

Ситуацію прокоментував народний депутат України Ігор МОЛОТОК:

– Про Попівку знаю не з чуток, оскільки особисто займаюсь вирішенням цієї проблеми. Вивчивши це питання разом зі спеціалістами, ми прийшли до висновку – щоби сморід, який у теплу пору року робить життя мешканців Конотопа та району нестерпним, зник назавжди, необхідно збудувати для Попівки окрему каналізаційну систему, щоби відходи виробництва і каналізації не змішувались, як це відбувається зараз. Проект дороговартісний і потребує підтримки держави. Тільки за умови об’єднання зусиль влади всіх рівнів ми зможемо поставити крапку у «пахучій» історії Попівки. Сподіваюсь, нам це вдасться вже цьогоріч.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: