У Шосткинській громаді введуть додаткові карантинні обмеження

18.03.2021

17 березня під головуванням мера Шостки Миколи Ноги відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За його словами, досить тривалий час в Шосткинській громаді фіксувалася невелика кількість випадків COVID-19. «За останній тиждень кількість хворих значно збільшилась… Ситуація змінюється і ми повинні відповідно реагувати на ці обставини», – констатував міський голова.

Завідувачка міськрайонним відділом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Хаміцевич нагадала, що Шостка знаходиться в помаранчевій карантинній зоні (це попереджувальний рівень і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні). За минулий тиждень зафіксовано 89 нових випадків інфікування COVID-19. За вихідні додалося 36, а 17 березня – ще 43.

Ірина Хаміцевич зазначила, що зараз на коронавірус більше хворіють досить молоді люди. За її даними, на початку пандемії COVID-19 часто заражалися люди у віці від 60 років, зараз – від 40 років.

Згідно з інформацією заступника головного лікаря Центральної районної лікарні Надії Дац, в інфекційному відділенні проходять лікування 35 пацієнтів, з них у 19 підтверджено коронавірус. Прийнято рішення обмежити відвідування хворих у ЦРЛ, передає shostka.info.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Жук повідомив, що амбулаторно лікуються 113 хворих. Він поінформував, що вакцинація проти COVID-19 триває.

Начальник Шосткинського міськрайонного управління ГУ Держпродпотребслужби в Сумській області Тетяна Ворона виступила за посилення карантинних обмежень, щоб регіон не перейшов в червону карантинну зону.

На засіданні комісії з ТБ і НС було повідомлено про те, що будуть перевіряти дотримання карантинних норм на ринках, в навчальних закладавх, громадських місцях та ін. «Все залежить від кожного з нас!.. Не зробимо самі обмеження, система обмежить нашу роботу», – підкреслив Микола Нога.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: