У Лебединському лісгоспі висадять понад 117 га молодого лісу

18.03.2021

Лебединські лісівники з нетерпінням чекають покращення погодніх умов, щоб приступити до садіння лісу. У планах на цьогорічну весну висадити понад 117 га молодого лісу.

Найбільше площі відведуть під створення лісових культур з головною породою сосною звичайною – понад 93 га. Дуб звичайний займе дещо більше 24 га. Поряд з цим, створять плантацію новорічних ялинок на площі близько 1 га, проведуть доповнення лісових культур попередніх років на площі близько 90 га та залишать під природне поновлення 5 га зрубів, переважно м’яколистяних деревних порід.

«Щоб створити високопродуктивні та біологічно стійкі лісові насадження, будемо вводити в склад лісових культур такі другорядні породи, як береза повисла, горіх грецький, горіх чорний, модрина європейська та інші», – говорить головний лісничий Лебединського лісгоспу Анатолій Москаленко.

Висаджувати молодий ліс будуть власним посадковим матеріалом. Про це потурбувались заздалегідь, виростивши на базовому розсаднику Бишкінського лісництва лісгоспу понад 900 тис. штук стандартних сіянців сосни, дубу, горіху та інших порід.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: