Суд відібрав права у сумчанина на 10 років

18.03.2021

16 березня 2021 року суд визнав винним сумчанина у повторному протягом року керуванні автомобілем у стані наркотичного сп’яніння (ч.3 ст. 130 КУпАП України). На чоловіка накладено штраф у розмірі 40 800 грн. з оплатним вилученням автомобіля та позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років, повідомляє Зарічний районний суд міста Суми.

Із протоколу вбачається, що ввечері 28 лютого 2021 року, по вул. Прокоф’єва у м. Суми чоловік керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння (звужені зіниці, які не реагують на світло, сповільненість, неприродня блідість). Від проходження огляду на визначення стану сп’яніння відмовився в присутності двох свідків.

Правопорушник про час розгляду справи повідомлений належним чином, але в зазначений час не з’явився до суду та не повідомив про причини своєї неявки.

Відповідно до матеріалів справи, дане порушення вчинено особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню, що підтверджується копіями постанов від 11 та 23 червня 2020 року

Факт вчинення водієм адміністративного правопорушення та його вина підтверджується протоколом про адмінправопорушення, який складений належним чином, відеозаписами, довідкою про надання інформації щодо вчинення адміністративного правопорушення повторно протягом року та показами свідків, підстав не довіряти яким у суду немає.

Жодного підтвердження на спростування вищенаведених аргументів суду не надано.

Суд також вважав за необхідне застосувати до чоловіка оплатне вилучення транспортного засобу, оскільки як цим протоколом так і попередніми постановами суду від 11 та 23 червня 2020 року підтверджено факт керування цим же транспортним засобом та вчинення при цьому наведених правопорушень. Це свідчить про перебування цього автомобіля саме у володінні порушника.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан.

Крім штрафу в розмірі 40 800 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 454 грн. 00 коп.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: