Сумчанам у інвалідних візках передбачили грошову компенсацію для набуття житла з безперешкодним доступом

19.03.2021

Рішенням виконавчого комітету №7 від 29.01.2021 прийнято Положення про умови та порядок надання цільової грошової компенсації для набуття/заміни особами з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, житла, до якого може бути чи вже забезпечений безперешкодний доступ, пише Департамент соцзахисту населення.

Право на отримання цільової грошової компенсації мають особи з інвалідністю, які постійно пересуваються на кріслах колісних та мають зареєстроване місце проживання, фактично проживають у територіальних межах Сумської міської територіальної громади, належать до категорії тих осіб, що перераховані в Положенні.

Грошова компенсація, що надається згідно з цим Положенням, є разовою соціальною гарантією і виключає повторне право осіб з інвалідністю на її отримання, після реалізації свого права. Грошова компенсація надається в розмірі 150 тис. грн.

Для отримання грошової компенсацій особа, або її законний представник має подати до 1 квітня 2021 року на ім’я Сумського міського голови заяву визначеного зразка та документи передбачені вищевказаним Положенням.

За консультацією щодо заповнення заяви та подачі документів рекомендуємо звертатися до департаменту соціального захисту населення за телефоном 787-139. Контактні особи: Вікторія Анатоліївна Литвиненко, Сабіна Рауфівна Джикірба.

З Положенням про умови та порядок надання цільової грошової компенсації для набуття/заміни особами з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, житла, до якого може бути чи вже забезпечений безперешкодний доступ можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/mjgf.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: