На Сумщині затримали чоловіка, який обкрадав приватні садиби односельчан

19.03.2021

Намагаючись знайти гроші на свої потреби, зловмисник проникав до садиб жителів селища Вороніж, що на Шосткинщині, та викрадав звідти найцінніші речі. Загальний збиток від крадіжок склав понад 25 000 гривень.

За даними слідства, неодноразово судимого 28-річного чоловіка підозрюють у скоєнні, щонайменше, трьох крадіжок з приватних домоволодінь жителів селища Вороніж та незаконному заволодінні транспортним засобом.

Так, в одну із ночей зловмисник проник до господарського приміщення 61-річного чоловіка та викрав звідти бензопилу, зварювальний апарат, дві мотокоси, болгарку та набір слюсарних ключів. Чужі речі він продав, а гроші витратив на свої потреби.

За кілька днів потому чоловік вдерся до гаражу 75-річного пенсіонера та забрав звідти зарядний пристрій для акумуляторів і мотоцикл. Транспортний засіб він розібрав по запчастинам та продав.

Від його дій постраждав і 33-річний власник садиби у Вороніжі. Зловмисник вранці проник до чужого подвір’я та викрав звідти чотири автомобільні шини, ящик з інструментами та GPS – трекер.

«Підозрюваного вже затримано, він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, – розповідає Ігор Нагорний, начальник Шосткинського районного управління поліції. – Частину викрадених ним речей наші співробітники знайшли, вилучили та найближчим часом повернуть власникам. Крім того, цього чоловіка перевіряємо на причетність до скоєння інших подібних злочинів на території Шосткинського району».

У поліції відносно зловмисника відкриті кримінальні провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкції статей передбачають до восьми років позбавлення волі, – повідомили у відділі комунікаії поліції Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: