У Сумах 18 пацієнтів із COVID-19 знаходяться на штучній вентиляції легень

20.03.2021

18 пацієнтів із коронавірусом нині перебувають на штучній вентиляції легень у Сумах. Про це повідомила начальниця міського управління охорони здоров’я Олена Чумаченко. З її слів, у Сумах від інфекції лікується майже 2 тис. людей, також збільшується захворюваність серед дитячого населення – наразі на лікуванні 79 дітей.

“Захворювання, які реєструються зараз, мають більш агресивний перебіг. Більш молода категорія населення хворіє в середньо-тяжкій формі захворювання, і потребує стаціонарного лікування. Дуже велика летальність у порівнянні з попередніми місяцями. Наприклад, показник летальності у грудні був 1, 04% від усіх зареєстрованих випадків захворюваності. Нині ми маємо показник 2,38% від кількості захворілих”, – зазначила Олена Чумаченко.

Нагадаємо, 18 березня на засіданні комісії з ТЕБ та НС прийняли рішення зробити двотижневий тайм-аут, аби відтермінувати локдаун у Сумах. Згідно з рішенням, школярі 5-11-х класів впродовж наступного тижня навчатимуться дистанційно. Також рекомендували перенести всі культурно-масові заходи на потім. Виконавчий комітет ухвалив рішення комісії 19 березня о 10-й ранку.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: