Міжнародний день дитячого театру: що відбувається за лаштунками ТЮГу в Сумах

20.03.2021

“Зіграти Олену Премудру” – це дитяча мрія акторки Театру для дітей та юнацтва Ангеліни Адлер. 19 березня у неї прем’єра у виставі “Прибульчик” і тут вона грає Левеня. 

Ангеліна Адлер у театрі для Дітей та юнацтва працює шість років. Має у своєму багажеві як головні, так і другорядні ролі. Левеня у “Прибульчику” грає вперше. Тож за дві години до вистави вона разом із колегою та режисером на сцені, на репетиції.

У гримерках акторам наносять грим та роблять зачіски. Олена Бунчук робить це у театрі близько чверті століття.

“Кожен образ він цікавий по своєму. Злих, мабуть, цікавіше, бо треба ж передати характер, щоб всі повірили. Бо якщо людина в житті добра, а її треба зробити злим, передати цей стан гримом”, – розповідає завідувачка перукарського цеху Олена Бунчук.

Для завершення образу вдягають костюм. Для Ангеліни Адлер це не перше перевтілення. Акторка мріяла працювати у цих стінах із дитинства.

“Я запам’ятала один випадок, коли нас привели з класом на новорічну виставу, і саме очікування вистави мене привело в таке почуття, що я тоді ще не вірила, що я можу стати актрисою, але мені так захотілося і саме працювати в цьому театрі. І я так щиро захотіла стати актрисою і через декілька років я прийшла до театру вже актрисою. Всі ролі улюблені. Я до них ставлюся, як до дітей. Це мої, я їх народжувала, виношувала – тож всі улюблені й всі люблю”, – розповідає акторка театру Ангеліна Адлер.

До всесвітнього дня дитячого театру гостей у фоє зустрічали зайці. До початку вистави відбулась 10 хвилинна інтерактивна інтермедія. “Прибульчик” – це казка на дві дії, які тривають понад годину.

У театрі на Покровській у другій половині березня відзначають одразу три свята.

“Наш театр святкує відразу три свята: 20-го ми відзначаємо міжнародний день театру для дітей та молоді, 21–го – день лялькаря всесвітній, який теж ми відмічаємо у нашому театрі, адже у нашому репертуарі є й лялькові вистави. А 27-го березня все театральне суспільство, прихильники театрального мистецтва святкують міжнародний день театру”, – говорить керівниця літературно-драматургічної частини театру Тетяна Свелеба.

До Міжнародного дня театру тут підготували прем’єру – комедію “Спадкоємці Рабурдена”.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: