Нові медалі Чемпіонату України завоювали спортсмени Сумщини

21.03.2021

У Сумах завершився чемпіонат України із дзюдо серед кадетів до 18 років. Його учасниками стали 548 спортсменів з 24 областей. Для кадетів ці змагання – перші після річної паузи, пов’язаної із пандемією коронавірусу. Тож ключова умова участі – негативний ПЛР-тест, зроблений упродовж 72 годин.

До змагань спортсмени готувалися на місцях, адже запланувати й повноцінно провести навчально-тренувальні збори було неможливо. А попередній чемпіонат в цій категорії – відбувся аж рік тому у Львові.

Тепер у загальному підсумку збірна Сумщини здобула 4-те місце. Дівчата у своїй групі – вибороли 3-те.

Переможців привітав президент федерації дзюдо Сумської області, депутат Сумської обласної ради Араз Гулієв. Під час церемонії нагородження, Араз Іманович заявив, що й надалі сприятиме тому, аби дзюдо зміцнювало свої позиції на Сумщині.

«Коли мене обрали президентом федерації, я дав слово, що ми будемо розвивати цей вид спорту у Сумській області. Нині працюємо над відкриттям залів в усіх територіальних громадах, звертатимемо увагу на інтереси кожного тренера, спортсменів кожної вікової категорії. Уже придбали спортивні костюми для усіх тренерів в області та збірної Сумщини у категорії до 18 років. Сподіваюся, що подібних обласних та загальноукраїнських змагань будемо проводити в Сумах ще більше. Адже такі турніри покращують професійні якості борців. Самих тренувань вдома недостатньо – потрібні нові спаррінг-партнери, азарт та адреналін чемпіонатів», – заявив Араз Гулієв.

Виступив під час церемонії і віце-президент федерації дзюдо України Сергій Колесніченко.

«Хочу подякувати всій потужній команді Сумської обласної федерації дзюдо, котра приймала участь в підготовці та проведенні чемпіонату. Також велике спасибі нашому президенту Аразу Гуліеву за його участь та підтримку нашої, тепер уже загальної справи під назвою ДЗЮДО. Разом – до нових звершень!», – зазначив він.

Відзначимо, що на цих змаганнях у Сумах сформувався склад збірної України, котра поїде на чемпіонат Європи U-18, що відбудеться у серпні в латвійській Ризі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: